Familjeporträtt under barnets första år

Är du småbarns förälder som tycker att familjeporträtt är viktigt att ha men har inte ännu hunnit boka någon familjefotografering? Vi alla kan hålla med om att barn växer och förändras otroligt snabbt. Det är nästan så att man hinner att blinka och upptäcker att den lilla bebisen är redo för skolan. Jag frågar mig ofta själv när jag ser mina (tonåringar!): vart har tiden tagit vägen? För så är det, eller hur? Om du är en nybliven- eller blivande förälder – fortsätt läsa! Jag ska ge dig några tips om vilken ålder passar bäst för att boka en familjefotografering.

Nyfödd

Om du funderar på att boka en nyföddfotografering så rekommenderar jag att vi träffas i studion när ditt barn är antingen 7-10 dagar eller 6 veckor gammalt. Om du väljer att fotografera ditt barn under den första veckan eller två så kommer jag att kunna föreviga barnets unika egenskaper. Du och din familj (och inte minst ditt barn själv) kan minnas den speciella tiden som går förbi så snabbt. De flesta spädbarn brukar sova mycket under den första tiden efter förlossningen vilket ger oss möjlighet att posera bebisen i positioner som påminner om tiden i mammas mage. Vackra och rofyllda familjebilder kommer din familj att ha för att njuta av i flera generationer framöver.

familjeporträtt Lund

Överväg att vänta: 2 månader

Din baby kommer utan tvekan att se supersöt ut, men det är en lite mellanålder för porträtt. Om du kan, håll ut och boka en fotografering när ditt barn är 3 månader gammalt!

3 månader

Detta är ett bra tillfälle för ett babyporträtt. Barn kan le och skratta och börjar vanligtvis hålla huvudet upp stadigt och göra mini-armhävningar. Tre månaders gamla barn börjar rulla från rygg till mage och känner igen föräldrarnas röster som kan vara till hjälp under en porträttfotografering. Spädbarn i denna ålder tenderar också att ha mer regelbundna sömnmönster, vilket underlättar att planera sessionen. De kommer också att börja le mot personer de inte känner och uppmärksammar omgivningen på ett helt annat sätt än förr.

familjeporträtt med ett spädbarn
(familjeporträtt med en tremånaders gammal bebis – barnfotograf i Lund, Malmö, Hörby, Kristianstad)

Överväg att vänta: 4 och 5 månader

Ditt barn börjar att få tänder och ofta är inte på sitt bästa humör – helt förståeligt! Om du kan, vänta två månader igen och boka en fotografering när ditt barn är 6 månader gammalt.

6 månader

Sex månader är en klassisk ålder för ett familjeporträtt. Din bebis har blivit mer social och har förändrats mycket under dessa månader. Sex månaders gamla barn tycker om att leka med sina händer och kommer att utforska leksaker och andra föremål. Det här ger fantastiska fotomöjligheter. Din baby kommer också troligen att sitta vid sex månader, vilket ger ännu större möjligheter få att få till en underbar familjeporträtt.

familjeporträtt Lund

Överväg att vänta: 7 och 8 månader

Mellan 7-8 månaders ålder kan barn uppleva separationsångest och detta kan ibland bli ett problem under en fotografering. Om ditt barn är för det mesta glad så kan fotograferingen bli lyckad i alla fall. Omkring då brukar barn resa sig up och sitter lite bättre utan stöd.

barnfotograf i Lund

9-10 månader

Min favorit ålder att fotografera familjer med småbarn är när de är ca 9-10 månader. De flesta barn i denna ålder har hunnit lära sig krypa och oftast kan stå upp när de håller i något (eller när man håller de i handen).

Barnet som är 9-10 månader förstår också ganska mycket vilket kan vara en fördel om man vill boka familjefotografering just runt den tiden.

familjefotografering i studio - barnfotograf Lund
Även om ditt barn vill inte riktigt samarbeta framför kameran så med lite tur och uthållighet kan vi få till ett vackert klassiskt porträtt som får alla att häpna

12 månader

När barnet har fyllt ett år är kan det bli svårt att hinna efter dem och detta ska självklart förevigas. Så många ögonblick som är värt att dokumentera under det första året, men att ha vackra professionella porträtt på ditt barn kommer du aldrig att ångra.

Jag ser till att ni lämnar min studio med bilder som kommer att uppskattas under en lång tid framöver!

Varmt välkommen att skicka din förfrågan genom denna länk https://photoartstudio.se/kontakt eller scrolla ner till kontaktformuläret längst ner på denna sida.

syskonfotografering i studio i Lund
syskonfotografering 2015
syskonfotografering Lund
samma syskonskara 2019

e-post | info@photoartstudio.se

telefon | 0709 39 49 14

MEDLEM I

Råbygatan 2, Hörby