Mina tre bästa tips till dig som nybliven mamma.

Så, du är hemkommen från BB och nu undrar du vad manualen har tagit vägen. Låter det bekant? Så kändes det för mig första gången vi blev utskrivna. Vi har precis blivit föräldrar och lyckan var obeskrivlig men bebisen grät och grät och jag visste inte hur jag skulle få honom att somna.

När jag first började fotografera spädbarn lärde jag mig några bra “tricks” för att hålla bebisarna nöjda

Först, sätt på mera värme.

Visste du att din bebis gillar att ha det varmt? Det är sant! Inne i livmodern var vattnet ca 38 grader varmt. Till följd av detta är din lilla bebis redan van vid värme och gillar att ha det varmt. Därför prova att sätta på extra värme i rummet och se om det hjälper. Dock var gärna uppmärksam. Din bebis har inte lärt sig att självreglerade sin kroppstemperatur och är därför känslig mot för hör/för låg temperatur,

På samma sätt brukar jag göra i studion. Jag brukar förberedda studion så att det känns varmt och behagligt för dig och din lilla bebis.

Mitt nästa tips är att swaddla.

Om du har redan uteslutit att ditt barn är hungrigt eller har fysiska besvär så kan du testa att swaddla din bebis i en liten filt. Du behöver inte swaddla för hårt, se gärna till att bebisen kan lyfta och böja sina ben. Å andra sidan om barnet ligger insvept i en mysig filt så är det ofta något som hjälper att få dem att få komma till ro.

Därför använder jag diverse filtar, s.k. “wraps” under en fotografering. Det betyder att jag inte kommer att fota ditt spädbarn liggandes naket på en filt.

Slutligen – kroppskontakt!

Du har säkert redan listat ut detta själv, eller hur? När jag fick min son så upptäckte vi tidigt att han trivdes bäst när jag eller hans pappa höll i honom. Som konsekvens kunde jag knappt göra något annat men det var de stunderna som var mysigast.

nyföddfotografering med storasystrar

Detta är det viktigaste jag gör när jag fotograferar nyfödd i studio. Er fotografering blir lyckad när du är med och blir fotograferad med ditt lilla spädbarn. Den mest naturliga platsen för en liten bebis är mammas famn. Därför brukar jag fotografera nyfödda med deras familjer. Och det bästa är att ditt barn kommer att ha ett foto med de människorna som älskar det mest i hela världen. Det vill du väl inte missa?

e-post | info@photoartstudio.se

telefon | 0709 39 49 14

Råbygatan 2, Hörby