NYFÖDDFOTOGRAFERING I MINIMALISTISK STIL -VAD INNEBÄR DET?

Som nyföddfotograf har jag 10 års erfarenhet av att arbeta med spädbarn. Sedan 2013 har jag fått träffa och fotografera många nyfödda, deras föräldrar och syskon. Flera av mina kunder har kommit tillbaka över åren och jag fått se barnen växa och få yngre syskon.

 

Under de 10 åren har jag utvecklat min egen stil som fotograf och de senaste 5 åren har jag dragits till en mer naturlig stil, utan onödigt mycket rekvisita. Jag gillar utrycket "less is more". Istället för att smycka ditt barn med rekvisita vill jag skapa bilder som fångar ditt nyfödda barns unika egenskaper. Mitt mål som nyföddfotograf är att föreviga er kärlek till varandra och den nya familjemedlemmen. Att fånga meningsfulla ögonblick i bilder som väcker känslor är nog det som jag tror mina kunder värderar mest.

 

Jag tror starkt på att späddbarn bör fotograferas i mammas och pappas famn, där barnet hör till. Mitt mål som nyföddfotograf är att föreviga det unika bandet som uppstår i familjen i samma stund barnet fötts. I mina fotografier vill jag fånga känslan av kärlek, tacksamhet och lycka.

 

Nyföddfotografering sker i en avslappnad och trygg miljö där såväl föräldrar som syskon är välkomna. Jag har flera års erfarenhet och kunskap inom nyföddfoto och ditt barns säkerhet är väldigt viktig för mig.

 

Bilderna som vi skapar i studion kan du sedan välja att få hem som förstoringar, tavlor eller ett vackert fotoalbum som du och ditt barn kan bläddra i tillsammans i många år framöver.

 

Min studio finns i Hörby, och mina kunder kommer från hela Skåne, framför allt från Lund, Malmö och Kristianstad.

 

 

HUR BRUKAR DET GÅ TILL?

 

Fotografering tar ca 2-3h och hela den tiden är ditt barn och barnets behov i fokus. Studion är uppvärmd just för att ditt barn ska vara bekväm.

 

Jag rekommenderar att du ammar/ ger ersättning innan ni kommer till studion men om någon gång under den tiden behöver ditt barn äta, byta blöja eller bara tröstas så tar vi självklart en paus från fotandet.

 

Jag börjar med att fotografera enskilda babyporträtt. Ditt barn kommer att ligga bekvämt på en stor beanbag med mjuka filtar ovanpå. Eftersom i mina bilder är spädbarnet i fokus så en enkel vit body (kort- eller långärmad) fungerar bäst som klädesplagg. För mer tips om vilka kläder du och resten av familjen ska välja inför fotograferingen, rekommederar jag att du läser detta blogginlägg.

 

Fotograferingen sker mot vit bakgrund. Enfärgade ljusa plagg rekommenderas. Du hittar fler tips om klädval inför en nyföddfotografering här.

 

 

e-post | info@photoartstudio.se

telefon | 0709 39 49 14

Råbygatan 2, Hörby