Tyra, nio månader senare – syskonfotografering

Syskonen Edvin och Tyra hade jag träffat en gång förut – Edvin, en härlig tvååring full av energi fotograferade jag för första gången när han var 10 månader gammal. I somras blev Edvin storebror och jag fick äran att fotografera lillasystern Tyra som vid fotograferingstillfället var endast ett par dagar gammal.

Det är så roligt varje gång jag får följa barnen och föreviga deras viktiga milstolpar! Tyra har nästan börjat gå så att stanna på plats när man är hos fotografen var inte poppis! Om ni någon gång träffat en tvååring, eller kanske till och med har en tvååring hemma så kan ni föreställa er vilka energiknippor de är! Det gäller att vara snabb, jag kände mig som en Ninja med en kamera då jag försökte att ta en bild på de tillsammans.

Vi började med några snabba porträtt på syskonen på en säng som jag har i studion. Det blev en perfekt bakgrund för mysiga bilder på båda barnen samtidigt. Sängen i studion är en uppblåsbar madrass som jag köpte på JYSK och den är verkligen till stor hjälp när jag fotograferar småbarn i studion. Det blir mycket enklare att få bilder med äkta myskänsla när man fotograferar där. Dessutom gillar jag den vita bakgrunden som ger mina bilder en ren och minimalistisk ’look’.

När jag såg att syskonen började tröttna fick storebror en liten paus och jag fortsatte med att ta några enskilda porträtt på Tyra. Och eftersom hon har redan börjat resa sig upp och försöker gå så använde jag min laxrosa karmstol som Tyra kunde stötta sig mot. Ett par syskonfoton till där både mamma och pappa fick hjälpa till.

Och det som brukar alltid hjälpa när barnen inte riktigt samarbetar – såpbubblor!

En trälåda brukar bli perfekt att ha en snabb 10 månaders bebis i så vi kunde avsluta denna syskonfotografering med ett par glada bilder på Tyra.e-post | info@photoartstudio.se

telefon | 0709 39 49 14

MEDLEM I

Råbygatan 2, Hörby